Ingredience: hrst smržù (i sušených), šalotka, 40 g másla, 40 ml madeiry (èi jiného sladkého vína, brandy nebo koòaku), 100 ml smetany, 100 ml demi-glace, sùl, pepø, velkolistá petrželka (nebo pažitka èi jiná bylinka)
Postup: Na najemno nakrájené šalotce si orestujeme houby (sušené si dáme pøedem namoèit) a krátce je podusíme. Poté pøilijeme madeiru, brandy èi trochu koòaku, demi-glace (telecí èi jiný silný vývar) a smetanu a necháme znovu provaøit a zredukovat, dokud omáèka nezhoustne. Na závìr osolíme, opepøíme a dochutíme nasekanými bylinkami. Podáváme s vaøeným chøestem (mùžeme jej ještì krátce podusit na másle) a s bramborovými noky nebo novým bramborem. Mùžeme doplnit i konfitovaným králièím èi telecím høbetem.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/
Zatím není vložen žádný komentář. |